Inmiddels is de kerstvakantie weer voorbij. De Heerhugowaardse Sterrenwacht Saturnus gaat weer open en houdt de komende vrijdagen weer verschillende vrijdagen.

De lezing van 13 januari staat in het teken van Voyagers en de grote gasreuzen. Ronald Aker bespreekt de reis van de twee ruimtesonden die inmiddels het zonnestelsel hebben verlaten en vertelt over het onderzoeksresultaat van foto's van de ruimtesonde. Op 20 januari bespreekt Frans Postema het leven, de oorsprong en de ontwikkeling. Hoe men denkt dat leven is ontstaan, hoe het zich heeft ontwikkeld en hoe het leven is geëvolueerd naar de mens.

De laatste lezing van deze maand wordt gehouden op 27 januari door Hans van den Berg. Hij vertelt over het Hertzsprung-Russel diagram. Deze grafiek wordt vooral gebruikt om de evolutie van sterren te beschrijven. De avond gaat vooral dieper in op hoe het diagram werkt en wat er in de toekomst met de zon gaat gebeuren.

Elke lezing begint om 20:00 uur. Gasten betalen 3,50 euro (inclusief koffie of thee). Voor donateurs is de entree gratis. Meer informatie is te vinden op sterrenwachtsaturnus.nl.
Pin It
Bekeken: 461x