De dood van Hendrik Vroegop (79) was 'iets in de persoonlijke sfeer en niet bijvoorbeeld een roofmoord'. Dat vertelt burgemeester Maarten Poorter zojuist in een gesprek met de pers. Vorige week werd het voormalig raadslid gevonden bij zijn woning. Een man (76) is gearresteerd en wordt verdacht van betrokkenheid: bronnen melden dat de verdachte woonachtig was op het terrein.

Mediapartner NH Nieuws stelde woensdag in een persgesprek vragen aan de burgervader over de gebeurtenis van 4 januari aan de Broeckerhoek, op de grens tussen Sint Pancras en Broek op Langedijk. De politie gaat ervan uit dat het voormalig raadslid Hendrik (Henk) Vroegop die dag door een misdrijf om het leven is gekomen.

"Zijn dood heeft een grote impact op de buurt, maar het was iets in de persoonlijke sfeer. Als het bijvoorbeeld een roofmoord zou zijn geweest, dan was er veel meer angst vanuit bewoners ontstaan", aldus Poorter als reactie. Bronnen uit de dorpen zeggen tegen NH Nieuws dat de gearresteerde verdachte (76) woonachtig was op het terrein van Vroegop, op de grens van Sint Pancras en Broek op Langedijk. Daarover willen de autoriteiten niets kwijt.

Dinsdag werd bekend dat de politie in het onderzoek naar de moord ook een grote kluis heeft meegenomen. De 76-jarige man zit in alle beperkingen - wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat - en hoort volgende week woensdag of hij nog langer in voorarrest moet blijven. Er zijn verder geen verdachten opgepakt. Vroegop was een bekende Langedijker, waarover bijna iedereen wel iets te zeggen had. Ook blijkt uit documenten dat hij meerdere veroordelingen op zijn naam heeft staan, voor illegale handel in paardenmiddelen en mishandeling.

Burgemeester Maarten Poorter woensdagochtend: "Als burgervader heb ik de verantwoordelijkheid de openbare orde te behouden. We hebben contact met de familieagent/ wijkagent die nabestaanden ondersteunt en contact houdt met de buurt. Ik kende hem (Hendrik Vroegop, red.) niet persoonlijk, maar heb zijn boek de Strijd om Sint Pancras gelezen en ik weet wat zijn vader voor het dorp heeft betekend.”
Pin It
Bekeken: 2296x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/