Het Heerhugowaards bedrijf O2 Health moet de Staat 43 miljoen euro terugbetalen. De Alkmaarse rechtbank oordeelt dat het bedrijf tijdens de coronacrisis slechte mondkapjes leverde.

O2 Health is gespecialiseerd in apparatuur om de luchtkwaliteit te verbeteren. In maart 2020 sloot het Heerhugowaardse bedrijf een deal met het Ministerie van Volksgezondheid om 18 miljoen mondkapjes te leveren. Echter wist O2 Health het beloofde aantal mondkapjes niet op tijd te leveren en bovendien voldeden de geleverde mondkapjes niet aan de kwaliteitseisen. Zo bleek uit steekproeven dat sommige kapjes geen goede pasvorm hadden en dat de filters ook niet altijd in orde waren.

Ruim anderhalf jaar geleden besloot de overheid om de overeenkomst te ontbinden. O2 Health werd gesommeerd om 43 miljoen euro van het totale voorschot van 45 miljoen euro terug te betalen. De Alkmaarse rechtbank stelt de overheid in het gelijk.
Pin It
Bekeken: 1060x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/