Op de hoek van de Middenweg en De Vork in Heerhugowaard is gestart met de bouw van twee kleinschalige woonzorglocaties voor mensen met dementie. Het 'Middelwechhuis' en 'Het Huygenwaardhuis' zijn net als Het Icarushuis in de Planetenwijk locaties van Dagelijks Leven. De gebouwen hebben volgens de zorgorganisatie een boerderijstijl, zodat ze in de landelijke omgeving passen.

Beide woonzorglocaties bieden, net als Het Icarushuis, een thuis aan maximaal 22 bewoners. Zij worden door het zorgteam gestimuleerd zoveel mogelijk te leven zoals zij dat zelf graag willen en gewend zijn. Dat team bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, activiteitenbegeleiders, huishoudelijke medewerkers, gastvrouwen en -heren en een eigen kok die dagelijks de verse maaltijd bereidt. Wonen bij Dagelijks Leven is bovendien betaalbaar voor iedereen, benadrukt opstartmanager Anne Marie van ‘t Holt - van Lammeren. "Ook voor mensen met alleen AOW als inkomen."

"In elk huis komen 21 studio’s met badkamer en pantry, waarvan één speciaal voor een echtpaar", vervolgt Van 't Holt. "Verder twee huiselijk ingerichte woonkamers, een activiteitenruimte en een keuken voor de kok. Bewoners die dat leuk vinden, zijn natuurlijk van harte uitgenodigd mee te helpen met koken, in de tuin of een huishoudelijk klusje. Alles mag, niets moet, is daarbij het uitgangspunt.”

Meer op dagelijks-leven.nl/heerhugowaard of mail met Anne Marie van ‘t Holt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 706x