Het Openbaar Ministerie heeft donderdag een flexflitspaal langs de N242 laten plaatsen. De flitser controleert de snelheid van het verkeer in de richting van Heerhugowaard naar de A9 en staat bij hectometerpaal 41,6, vlak voor de afslag Alkmaar Centrum.

"We hebben allemaal weleens haast, maar hard rijden kan echt voor grote problemen zorgen", vertelt Marloes van Kessel van het OM. "Door deze nieuwe flitser te gebruiken hopen we dat mensen bewust worden van dit risico. Ongeveer twee maanden zal de flitser verkeer in de richting van Kooimeer controleren."

De flexflitspaal werd begin november aangekondigd door het OM. Het ding weegt een ton en wordt van energie voorzien door zonnepanelen. Aan weerszijden zit een beveiligingscamera om vernieling tegen te gaan.

De Alkmaar Centraal verslaggever zag al snel na de plaatsing van de paal dat weggebruikers remden. Wat dat betreft heeft de flitser op die locatie het gewenste effect. Hij zag echter ook dat mensen nog moeten wennen aan de flitspaal. Een aantal remde laat en stevig, tot verrassing van hun achterliggers, al ging dat telkens nog goed.
Pin It
Bekeken: 15896x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/