Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dijk en Waard heeft burgemeester Maarten Poorter een nieuwjaarsspeech gehouden met veel nadruk op verbinding van mensen, organisaties en bedrijven. Ook droeg hij de burgemeesterketens van Langedijk en Heerhugowaard over aan Langedijker Verleden en Den Huygen Dijck. De historische verenigingen gaan de ambtsketens tentoonstellen in het Regthuis en in het Poldermuseum.

Burgemeester Poorter wenste de aanwezigen een gelukkig nieuwjaar en gaf hij zijn nieuwjaarsspeech, waarin hij eerst terugkeek op het eerste jaar van de fusiegemeente. "Inmiddels mag ik u feliciteren met het 1-jarig bestaan van onze mooie, jonge, groene, ondernemende, karakteristieke én toekomstgericht gemeente. En er is inderdaad veel veranderd, maar gelukkig ook veel bij het oude gebleven."

"Het is wennen geweest voor ons allemaal", vervolgde Poorter. "Een grote nieuwe gemeenteraad met 37 leden en inmiddels twaalf fracties. Een college met zes wethouders, het afscheid van wethouder Hoekstra en het verwelkomen van wethouder Ruiten. Ik ben er trots op hoe onze gemeenteraad en college samen de schouders zetten onder de opgaven van onze gemeente. En ongetwijfeld is daarbij het huisvesten van zoveel mensen die een woning zoeken het meest cruciaal. De woningnood is schrijnend voor veel mensen. Een fijne betaalbare woning in een buurt met goede voorzieningen is voor heel veel mensen nu de eerste levensbehoefte. En daarom bouwen we de komende jaren 10.000 woningen waarvan 1.000 sociale huur. En de meeste daarvan staan al in de planning."

De burgemeester is blij te zien dat vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar vonden voor de ontwikkeling van de fusiegemeente. "Samen zijn we Dijk en Waard. En samen maken we Dijk en Waard."

"Ieder mens, ieder kind kan zich in deze gemeente ontwikkelen, op een van onze prachtige scholen, bij Cool Kunst en Cultuur, bij onze mooie sportclubs", constateerde Poorter. "Ik geniet ervan om te zien hoe twee jonge sporters uit onze gemeente zich dit jaar aan de wereld te hebben getoond: Robin Groot die voor het eerst meedeed aan het EK schaatsen afgelopen weekend en direct vierde werd, en Daphne van Domselaar die het zo goed doet als de nieuwe keepster van het Nederlands voetbalelftal".

"En ik wil graag nogmaals aandacht geven aan de mensen die dit jaar een onderscheiding hebben gehad. Chapeau voor uw inzet en bijdrage aan onze samenleving."

De burgemeester blikte ook terug op internationale gebeurtenissen die nog steeds impact hebben op Dijk en Waard. Meer dan 400 Oekraïense vluchtelingen werden verwelkomd en er is de energiecrisis, die bij veel mensen en bedrijven hard aankwam. "Het was voor veel mensen een schok dat een gewaardeerde ondernemer als bakkerij Jonker het niet heeft gered. Mijn wens voor 2023 is dat er een duurzame oplossing komt voor de energiecrisis."

"Komende maanden neem ik het initiatief voor een serie ontmoetingen: diners op mijn uitnodiging waar we onverwachte verbindingen tot stand willen brengen", keert Poorter terug naar het thema verbintenis. "Mensen die veel voor de samenleving betekenen maar elkaar niet als vanzelf ontmoeten zullen samen met mij, wethouders en raadsleden het gesprek aangaan. Over 1 jaar Dijk en Waard, maar vooral over onze gezamenlijke toekomst."

Poorter besloot met nog een keer de woorden: "Samen zijn we Dijk en Waard. Samen maken we Dijk en Waard."
Pin It
Bekeken: 1106x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/