Marjan Leijen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard is uitgeroepen tot beste bestuurder van alle waterschappen. Samen met de beste bestuurders van de twaalf provincies maakt ze kans op de titel Beste Bestuurder 2022 van Nederland.

Leijen woont in Warmenhuizen en werkt inmiddels veertien jaar bij HHNK namens de PvdA. Inmiddels is ze bijna vier jaar hoogheemraad, oftewel lid van het dagelijks bestuur, met als portefeuille waterketen / afvalwaterzuivering. "In de waterketen spelen zoveel uitdagingen! Behalve het zuiveren van afvalwater is ook het terugwinnen van energie en grondstoffen een belangrijke opdracht. De verduurzaming van ons waterschap vindt voor een heel groot deel plaats in de waterketen en daar zet ik me vol voor in."

Leijen wordt gezien als een betrokken en vasthoudend heemraad. Zij is deskundig, altijd gericht op wat mogelijk is en houdt als bestuurder solidariteit, leefbaarheid, het milieu en de toekomst altijd in het achterhoofd. Stemmers waarderen dat Leijen de verbinding zoekt en draagvlak weet te organiseren. Dankzij haar doortastendheid en gedrevenheid worden belangrijke stappen gezet, bijvoorbeeld in het verduurzamen van de zuiveringsketen, en heeft haar portefeuille een belangrijke positie gekregen in het bestuur.

Stemmen en meer informatie op bestebestuurder.nl.
Pin It
Bekeken: 454x