De politie van Alkmaar heeft maandagochtend een algemene verkeerscontrole uitgevoerd op het parkeerterrein bij Kolping Boys in Oudorp. Verkeer werd tussen 07:00 en 09:00 uur naar de controleplaats gedirigeerd. Drie van de zestien gecontroleerde bestuurders zijn aangehouden omdat ze onder invloed waren en één vanwege weigering van een speekseltest.

Twee waren onder invloed van drugs. Het is aannemelijk dat de weigeraar ook onder invloed was. Een 35-jarige man uit Warmenhuizen blies 430 Ugl. De politie vindt het resultaat "schokkend" voor de maandagochtend. Verder zijn drie bestuurders bekeurd voor het niet tonen van hun rijbewijs. "Er zal vaker gecontroleerd gaan worden."

Lichte overschrijdingen handelt de politie zelf af, maar zwaardere overtredingen gaan naar het  Openbaar Ministerie. Voor ervaren bestuurders ligt die grens bij drankgebruik op 350 Ugl, voor beginnend bestuurders op 220 Ugl. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot enkele jaren gevangenisstraf.

Naar aanleiding van de uitslag van de blaastest kan de rechter een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen, en het CBR kan een LEMA (Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer) of EMA (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer) opgelegd krijgen. Wie meer dan 785 Ugl  blaast krijgt u ook een medisch onderzoek opgelegd door het CBR. Weigering van medewerking resulteert in directe inname van het rijbewijs.
Pin It
Bekeken: 3041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/