Fractievoorzitter Anja Grim van D66 heeft vragen gesteld over de hartveiligheid in Dijk en Waard. Grim vraagt zich af of de dekking van burgerhulpverleners is afgenomen en wat de taak van de gemeente hierin is.

"Vorig jaar stelde de gemeente dat het netwerk van AED's en burgerhulpverleners binnen Dijk en Waard dekkend was, maar ik ben benieuwd hoe dat nu is", zegt Grim. Ze doelt hiermee op een onderzoek van de NOS waaruit blijkt dat dertig procent van de burgerhulpverleners geen opfriscursus hebben gevolgd. Volgens het artikel worden hierdoor ruim 80.000 van de 270.000 burgerhulpverleners niet meer opgeroepen bij een reanimatie.

Naast vragen over de inzetbaarheid van inwoners bij een reanimatie, wil Grim ook weten of de locaties van AED's gedeeld kunnen worden. Het college heeft nog ruim tweeënhalve week om te reageren.
Pin It
Bekeken: 1135x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/