De stemronde voor de Ribbius Peletierpenning is geopend. Tot en met 8 februari kunnen vrouwen worden aangemeld, die een politiek rolmodel zijn voor andere vrouwen of een andere bijdrage hebben aan de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met daarbij een beschrijving van wie zij is en waarom zij de onderscheiding verdient. Nadat de stemronde is gesloten zal een jury onder leiding van voormalig minister Sybilla Dekker een keuze maken uit de kandidaten.

De erepenning is vernoemd naar Liesbeth Ribbius Peletier. De eerste vrouwelijke gedeputeerde van Noord-Holland werkte haar hele leven aan vrouwenrechten en was ook onder meer het eerste vrouwelijke lid van de Raad van State. Met de penning wil de provincie vrouwen inspireren. De uitreiking staat gepland op 8 maart, de Internationale Vrouwendag.
Pin It
Bekeken: 2306x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/