Het college van Dijk en Waard is bereid een financiële bijdrage te doen aan een nieuw clubgebouw voor roeivereniging Ossa. De gemeenteraad wordt gevraagd om 95.000 euro vrij te maken vanuit de algemene reserve, ter compensatie van de gestegen bouwkosten.

Ossa werd in 2003 zwaar getroffen door een grote brand. Inmiddels beschikt de club over een mooie grote loods met op de eerste verdieping alle boten en eronder een werkplaats. Tussen de eerste verdieping en Westdijk liggen een hoog plateau - het 'botenplein - en een brug voor een directe verbinding. Maar het clubgebouw met de kantine en kleedkamers is een tweedehands noodgebouw uit 2005 en heeft zijn beste tijd wel gehad. Kozijnen rotten weg, de verwarming is af en de isolatie is slecht.

Al in 2019 werd een principeaanvraag ingediend voor de bouw van nieuw clubgebouw, pal naast de loods. In 2020 verscheen een ontwerp met de kantine op de eerste verdieping en een terras aangesloten op het botenplein. Ossa had een brandverzekering in 2003, maar er was meer geld nodig en er werd een 'tientjesplan' opgezet. De werkelijke bouw laat alleen nogal op zich wachten, onder andere door de gemeentefusie en corona, en de bouwkosten stijgen maar door.

Het collegevoorstel staat voor zover bekend nog niet op de kalender van de gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 600x