Regelmatig krijgt gemeente Dijk en Waard bericht van inwoners over voertuigen waar wellicht iets loos mee is, bijvoorbeeld omdat ze al een tijd onaangeroerd op de openbare weg staan geparkeerd. Handhavers treffen dan nog wel eens onverzekerde en voertuigen, waar een schorsing voor is afgegeven. Afgelopen week was het meermalen raak en is een bestelbus weggesleept.

Handhaving van gemeente Dijk en Waard werkt nauw samen met de politie en de Belastingdienst. Niet dat de eigenaren van onverzekerde voertuigen meteen hoeven te vrezen voor hoge boetes en afslepen. "Als het voertuig geschorst is, bijvoorbeeld doordat deze niet APK gekeurd is, proberen we eerst zelf contact te leggen met de tenaamgestelde", legt een gemeentelijk woordvoerder Ronald Groot uit. "Komt daar niets uit, geven we dit over aan de Belastingdienst. De Belastingdienst schrijft de eigenaar dan aan."

Schiet het allemaal niet op, dan kunnen handhavers een boete à 400 euro uitschrijven voor parkeren met een onverzekerd voertuig op de openbare weg. Die komt dan nog eens boven de naheffing van de Belastingdienst voor de periode waarin het voertuig onverzekerd was. "En in sommige gevallen worden voertuigen zelfs in beslag genomen." (foto: Handhaving Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 1921x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/