Dijk en Waard wil 13,7 miljoen euro van de Europese Unie voor de aanleg van twee tunnels. Eerder deze week ondertekende de gemeente al samen met Alkmaar en Zaanstad een samenwerkingsovereenkomst om een subsidie van de EU in de wacht te slepen. Dijk en Waard had als enige al een subsidieaanvraag ingediend, maar het gewenste bedrag was toen nog niet bekendgemaakt.

Het Stationsgebied gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Zo komen er heipalen in de grond voor verschillende woningbouwprojecten en gaat de infrastructuur op de schop. De gemeente wil de Europese subsidie gaan gebruiken voor de aanleg van de spooronderdoorgang op de Zuidtangent en de wandel- en fietsonderdoorgang op de Stationsweg.

Via de Green Deal ondersteunt de Europese Unie OV-projecten om ervoor te zorgen dat meer reizigers de trein pakken. Hierdoor zou de doorstroming van het wegverkeer flink verbeterd worden en de CO2-uitstoot lager. Naar verwachting zal Dijk en Waard na de zomer een antwoord krijgen van de EU.
Pin It
Bekeken: 1409x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/