De zogenoemde 'El Grecohof-schutter' heeft in hoger beroep strafverlaging gekregen. De 29-jarige N.A. uit Sint Pancras moest zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging ondergaan, maar het Amsterdamse gerechtshof paste dit aan naar vijf jaar cel en tbs met voorwaarden.

Op 20 april 2018 schoot A. een 72-jarige omwonende van het El Grecohof in Alkmaar neer, nadat deze hem had aangesproken op zijn gedrag. A. reed naar naar huis om zijn vuurwapen te halen. Hij zocht de man thuis op en loste elf schoten, waarvan zeven raak. Het slachtoffer wist evengoed te vluchten en overleefde de aanval. Vier weken later werd A. thuis opgepakt. Hij moe(s)t het slachtoffer overigens 24.000 euro schadevergoeding betalen.

A. heeft erkend dat hij iets vreselijks heeft gedaan wat toch ergens vandaan moet komen" en is vrijwillig onder behandeling voor zijn psychische stoornis. Psychiaters oordelen dat A. vooruitgang boekt en dat zijn behandeling nu ook kan geschieden zonder dwangverpleging, die tot wel negen jaar kan duren. Ongeveer vier jaar tbs met voorwaarden volstaat volgens hen. Zo kan A. na zijn celstraf ambulante psychische zorg krijgen en zijn kind vaker zien. Zijn familie steunt A., ook financieel, en er wacht hem een baan in het bedrijf van zijn oom.

Aan de aangepaste straf zit een ritsje voorwaarden. Zo moet hij mee blijven meewerken aan behandeling, drugstests en reclassering, na zijn vrijlating huisbezoeken toelaten en mag hij niet zonder toestemming verhuizen of het land uit. Vanzelfsprekend mag hij ook niet opnieuw de fout in gaan en het slachtoffer opzoeken.
Pin It
Bekeken: 3682x
https://jdih.menlhk.go.id/slot-gacor-online/ https://sikurikulum.polinema.ac.id/slot-demo-pragmatic/ https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/