Carmen Bosscher gaat zich niet neerleggen bij het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) om oud-wethouder Jan-Willem de Boer van Heerhugowaard niet te vervolgen. Dat meldt de fractievoorzitter van BVNL aan Dijk en Waard Centraal. Bosscher is een artikel 12-procedure gestart. "We moeten niet normaal maken wat niet normaal is."

Met de artikel 12-procedure vraagt Bosscher aan het gerechtshof om De Boer alsnog te vervolgen voor zijn uitspraak op Twitter. "Ik wil graag rechtspraak", benadrukt ze in gesprek met Dijk en Waard Centraal. "Zonder juridische gevolgen geven we groen licht aan mensen die weer een stap verder willen gaan. Bovendien heeft meneer De Boer nog steeds een voorbeeldfunctie. Hij is twintig jaar wethouder geweest en je mag verwachten dat hij de wet kent. Bovendien heeft hij nog steeds een voorbeeldfunctie."

Op de Twitterpagina van de Dijk en Waardse gemeenteraad werd in december een video van Carmen Bosscher geplaatst waarop ze mensen uitnodigde om kennis met haar te maken. Oud-wethouder De Boer reageerde hierop dat je met fascisme geen kennis hoeft te maken.

En die opmerking schoot in het verkeerde keelgat bij Bosscher. Ze deed aangifte, maar het OM besloot toen om de aangifte niet op te pakken, omdat het geen strafbare belediging zou zijn. Na het beoordelen van de klacht kan het gerechtshof alsnog tot vervolging overgaan. Het is niet bekend wanneer het hof een uitspraak doet over de klacht.
Pin It
Bekeken: 2003x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/