Provincie Noord-Holland stelt 75.000 euro beschikbaar om 100 Warme Kamers in Noord-Holland te ondersteunen. In regio Alkmaar zijn er dertien van deze kamers waar mensen binnen kunnen lopen om even gezellig met elkaar lekker warm te zitten, veertien als je die in Obdam meetelt.

Het project Warme Kamers is een initiatief van het Leger des Heils, gericht op mensen die door de hoge gas- en energieprijzen thuis in de kou zitten. De organisatie opende er zelf zeventien en daar kwamen nog eens 83 bij dankzij andere organisaties, zoals kerken en bibliotheken. Mede dankzij de steun van de provincie kunnen de kamers nu tot maart open blijven.

Daarnaast worden er 2.000 kledingbonnen uitgedeeld aan mensen die ze nodig hebben. De bonnen kan men inruilen voor warme kleding in de tweedehands kledingwinkels van het Leger de Heils.

Gedeputeerde Rosan Kocken: “Het is verschrikkelijk dat er mensen zijn die hun verwarming uitzetten omdat ze het niet meer kunnen betalen. Dat het Leger des Heils samen met andere organisaties een plek biedt waar men warm een kop koffie kan drinken, een boek kan lezen, spelletjes kan spelen of studeren, is echt hartverwarmend.”

Meer op warmekamers.nl.
Pin It
Bekeken: 2478x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/