Voor voormalig Telstar-speler Donny van Iperen (27) zag het er begin augustus heel slecht uit. Na een botsing op het voetbalveld kwam hij in coma te liggen en liep hij hersenletsel op. Men vreesde voor zijn leven, maar inmiddels werkt de voetballer uit Sint Pancras hard aan zijn herstel. "Ik ben er nog lang niet, maar wij zijn op de goede weg", aldus Van Iperen.

Na zijn avontuur bij Telstar, verkaste Van Iperen naar FC Zimbru in Moldavië. In slechts zijn tweede wedstrijd gaat het vreselijk mis voor de verdediger. "Wij dachten dat wij de keuze zouden krijgen tussen haal de stekker er maar uit of kies mogelijk voor een leven als kasplantje", vertelt zus Kiky over de eerste dagen in Moldavië aan mediapartner NH Nieuws.

De eerste dagen lag Van Iperen in het ziekenhuis in Moldavië. Daarna werd hij overgevlogen naar het Erasmus MC in Rotterdam. Daar sprak hij zijn eerste woorden en zette hij zijn eerste stappen. De afgelopen maanden werkte hij verder aan zijn herstel bij Heliomare in Wijk aan Zee.

"Hier is hij vooral op het fysieke gebied vooruitgegaan. Hij komt van een heel erg hoog niveau. Het gaat nu veel beter met hem dan hoe hij was in Moldavië. Het gaat hem alleen niet snel genoeg", vertelt fysiotherapeut Amy Rozemeijer.

Inmiddels zit zijn laatste dag in Heliomare erop. Afgelopen vrijdag is hij in het vliegtuig gestapt naar Amerika. Daar ondergaat hij een speciale behandeling. "Ze maken daar een actieve MRI en dan kijken ze welke hersencellen er nog achterlopen. Op basis daarvan wordt een pakket samengesteld", vertelt Kiky van Iperen.
Pin It
Bekeken: 2134x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/