Nee, ze zullen niet zo snel de A9 blokkeren, maar de rotonde bij de Bergerhout zal er wel aan moeten geloven als het aan het Alkmaarse ziekenhuispersoneel ligt. Komende maandag lopen ze een protestmars om duidelijk te maken dat er nu toch echt een betere cao moet komen. "We willen nu echt een statement maken", vertelt Tanneke Goverse van het actiecomité.

De frustratie zit hoog bij het ziekenhuispersoneel, nu de onderhandelingen tussen de vakbonden en de ziekenhuizen voor de zoveelste keer zijn stukgelopen. Een loonsverhoging van 10 procent in het komende jaar en 13 procent in het tweede jaar werd tot ontsteltenis van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) afgewezen. De bonden stellen echter dat er helemaal geen sprake is van een bod.

Volgens Tanneke Goverse, die operatieassistent is bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar, pikt het personeel het niet langer. "We worden er zo langzamerhand wel moedeloos van. We hebben recht op een salarisverbetering, zeker met de inflatie waar we mee te maken hebben. We lopen nu al 5 tot 9 procent achter. En dan gaat het vooral om de 'handen aan het bed'. Dat gat wordt alleen maar groter."

Het grootste strijdpunt is volgens Goverse de vergoeding voor de bereikbaarheidsdienst. Bij deze dienst kun je opgeroepen worden bij nood. Mocht Goverse opgeroepen worden dan moet ze binnen een half uur op de OK staan. "Ik krijg 17 euro voor twaalf uur en dan moet ik zelf de tank nog volgooien. Ik ben HBO geschoold en een professional, geen vrijwilliger. Het is bij de konijnen af."

Het gevolg is dat veel medewerkers besluiten om zzp-er te worden of zich om te laten scholen. Ze heeft er zelf ook weleens aan gedacht. "Dan heb je in ieder geval grip op je eigen rooster. Het is jammer want de jeugd rent ook weg. Het is niet meer aantrekkelijk om in de zorg te werken. Er vallen nu al gaten in het rooster en de vergrijzing neemt alleen maar toe dus dat probleem wordt alleen maar groter."

En dus is het nu tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Personeel wordt opgeroepen om maandag om 16:00 uur met spandoeken van het ziekenhuis naar de rotonde te lopen en vooral veel lawaai te maken. Het idee is om de rotonde voor korte tijd te blokkeren. "We hebben keurig bij de gemeente een vergunning aangevraagd", aldus Goverse die benadrukt dat het een actie buiten werktijd is. Het ziekenhuis wordt voorlopig nog niet platgelegd. "We hopen dat veel collega's meelopen maar dat komt waarschijnlijk wel goed. Vier jaar geleden waren veel collega's nog voorzichtig, nu zijn ze echt boos. De actiebereidheid is nog nooit zo hoog geweest."
Pin It
Bekeken: 3940x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/