Ondanks dat de staking in het openbaar vervoer al vier dagen duurt, rijden nog steeds slechts vijftig procent van de bussen. Volgens woordvoerder Rick de Vries van Connexxion gingen chauffeurs bij eerdere meerdaagse stakingen sneller aan het werk, maar is dat deze keer anders.

"De stakingsbereidheid is enorm", benadrukt De Vries in gesprek met Streekstad Centraal. "Als chauffeurs willen staken krijgen ze vanuit de vakbond ongeveer 75 procent van hun salaris vergoed. Het loon wat je misloopt is al snel een flink bedrag. Waardoor veel chauffeurs toch besluiten om weer aan de slag te gaan."

De zegsman adviseert om de komende dagen de reisplanner in de gaten te houden. "Het is tot en met vrijdag onduidelijk welke bussen wel of niet gaat rijden. Maar zeker ook daarna is het maar de vraag wat gaat gebeuren. Er is nog steeds geen oplossing gevonden voor deze situatie."

De chauffeurs in het streekvervoer leggen tot en met vrijdag het werk neer na een oproep van vakbond CNV. Volgens de bond is besloten om te staken nadat werkgevers niet hadden gereageerd op een ultimatum. Vorige maand nog riep FNV ook al personeel op om twee dagen het werk neer te leggen.

Pin It
Bekeken: 2879x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/