Een doorbraak in het onderzoek naar de overval in Heerhugowaard De Noord op 4 juni 2021. Het Openbaar Ministerie zegt alsnog bewijs te hebben gevonden dat twee leden van een groep die wordt verdacht van een reeks brute woningovervallen, betrokken waren bij de inval in het huis aan de Hasselaarsweg. Dat meldt mediapartner NH Nieuws. Voor de slachtoffers een klein beetje hoop. Eerder dachten ze nog dat de zaak nooit zou worden opgelost.

Donderdag besloot de rechtbank dat alle zes verdachte mannen nog zeker drie maanden langer in voorlopige hechtenis moeten blijven. Deniz R. uit Obdam, Glenn V. uit Noord-Scharwoude, Ruviëni M. uit Rotterdam, Mark V. uit Opmeer, Dut M. uit Alkmaar en Martijn G. uit Heerhugowaard worden verdacht van het in wisselende samenstelling plegen van zeven brute overvallen in 2020 en 2021.

De eerste overval was op 14 juni 2020 in Berkhout. De bewoner Sjaak Groot werd daarbij doodgeschoten. Twee weken later schoot een toen 30-jarige man die een dorp verderop woonde zichzelf dood. Hij was mogelijk verkenner van de bende. Daarna werden woningovervallen gepleegd in Nieuwe Niedorp, De Goorn, Avenhorn, Heerhugowaard De Noord, Noord-Scharwoude en het Gelderse Dreumel. Telkens werden vuurwapens gebruikt en raakten slachtoffers (zwaar-) gewond. De overval in Noord-Scharwoude vond plaats op 22 juli 2021 aan de Oranjestraat. Een man werd neergeschoten, maar hij wist te ontvluchten.

Tijdens een zitting een paar weken geleden leek het nog of het Openbaar Ministerie geen link zou gaan vinden tussen de vermeende overvalbende en de woningoverval in De Noord.  Maar nu zegt de officier van justitie aanwijzingen te hebben dat Mark V. uit Opmeer en Ruviëni M. uit Rotterdam medeverantwoordelijk zijn. Wat die zijn, wordt niet prijsgegeven. Eerder werd al duidelijk dat Mark V. klant was bij het overvallen gezin, dat een caravanstalling aan huis runt. Zijn advocaat wilde niet reageren op de beschuldiging. De advocaat van Ruviëni M. was wel bereid: "Er is geen bewijs voor de betrokkenheid van mijn cliënt bij deze zaak. Hij zit hier ook niet voor in voorarrest. Ook voor de overige zaken is geen concreet bewijs."

Voor de slachtoffers biedt het nieuws in ieder geval wat hoop. Lange tijd waren ze in de veronderstelling dat er niemand zou worden veroordeeld. "We zijn, nou ja niet blij, maar het is natuurlijk beter dat er nu twee mensen gelinkt zijn". Tot op de dag van vandaag schrikken hij en zijn vrouw wakker van elk geluid. "Dan zit je rechtop in bed."

De volgende regiezitting met alle verdachten is op 21 april in de rechtbank van Schiphol. Dan wordt opnieuw de stand van het onderzoek besproken. Op tafel komen dan psychologische onderzoeken die worden uitgevoerd bij meerdere verdachten in het Pieter Baan Centrum. Advocaten van de verdachten hebben bovendien tot 1 april de tijd om onderzoekswensen in te dienen, zoals het horen van getuigen.
Pin It
Bekeken: 1713x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/