Er komt een nieuw gemaal in Heerhugowaard, genaamd de 'Waardse Dijk'. De realisatie van het gemaal is een onderdeel van 'Klimaat Robuust' een gezamenlijk project van het Rijk, de Provincie, de gemeente Dijk en Waard en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het gemaal gaat 6,7 miljoen euro kosten, waarvan de gemeente Dijk en Waard het grootste gedeelte betaalt. Ruim drie miljoen euro.

Het gemaal zal bestaan uit twee constructies: de instroom en de uitstroom.  De instroom is voornamelijk de behuizing voor twee grote pompen. De uitstroom is niet alleen functioneel maar wordt ook een uitzichtpunt voor bezoekers. Ook de omliggende waterinfrastructuur wordt aangepast aan de komst van het nieuwe gemaal. Er worden sloten verlegd of gedempt, en watergangen, bruggen en duikers worden aangepast.

Het gemaal komt ter hoogte van de kruising N242-N194, bij bedrijventerrein Zandhorst. De instroom komt aan de kant van de Galileistraat en de uitstroom komt aan de kant van het kanaal Alkmaar-Kolhorn. Het nieuwe gemaal moet er voor zorgen dat het water aan de noordkant van de polder Heerhugowaard op orde wordt gehouden. De polder wordt met de komst van het nieuwe gemaal bestendiger tegen extreme weersomstandigheden. Eind van dit jaar moet het nieuwe gemaal operationeel zijn.
Pin It
Bekeken: 1347x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/