Gemeente Dijk en Waard heeft net als vele andere gemeenten 1 euro per inwoner overgemaakt naar Giro555 voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De ambtenaren leven mee met de slachtoffers en met de Turkse en Syrische inwoners van Dijk en Waard. Het totaalbedrag is 89.038 euro.

Turkije en Syrië zijn vorige week maandag vroeg getroffen door meerdere aardbevingen en naschokken. De schade is gigantisch: gebouwen zijn ingestort, vele tienduizenden mensen raakten gewond en het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 36.000 mensen. Naar schatting 26 miljoen mensen hebben hulp nodig, omdat hun woning is verwoest of kan instorten. Door de kou, gebrekkige hygiënische en sanitaire omstandigheden en verspreiding van besmettelijke ziekten groeien de zorgen over gezondheidsproblemen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt de aardbevingen van vorige week de "ergste natuurramp in Europa in de laatste 100 jaar". Wie ook geld wil doneren kan dit doen via giro555.nl. (foto: Angelo Giordano / Pixabay)
Pin It
Bekeken: 909x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/