Het aantal WW-uitkeringen is afgelopen maand in regio Alkmaar aanzienlijk gestegen. Dit heeft vermoedelijk veel te maken met de jaarwisseling en het aflopen van tijdelijke contracten. De landelijke stijging lag op 3,5 procent en vooral gemeente Bergen zat daar met 13,2 procent flink boven. In absolute zin waren dat 20 WW-uitkeringen.

Gemeente Alkmaar kende in januari een toename van 7,0 procent (60 totaal) van het aantal inwoners deels of geheel in de WW. Dijk en Waard kwam uit op 4,3 procent en Heiloo op 3,3 procent. Evengoed ligt is het percentage WW'ers op de beroepsbevolking met gemiddeld rond 1,3 procent nog erg laag.

Binnen arbeidsregio Noord-Holland Noord waren de stijgingen van het aantal WW-uitkeringen, voor wat betreft de grote sectoren, het hoogst in de Voeding- en genotmiddelenindustrie (12,1%), Horeca en catering (11,8%) en het uitzendwerk (11,0%).

De krapte op de arbeidsmarkt blijft onverminderd hoog. Het UWV verwacht dat de komende jaren de vraag naar personeel in veel sectoren hoger zal blijven dan het aantal werkzoekenden, en dan met name voor technische beroepen in de bouw en industrie, maar ook in de ICT, Zorg en welzijn en het onderwijs.
Pin It
Bekeken: 1983x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/