Tony van Diepen blijkt goed hersteld te zijn van een vervelende hamstringblessure. De 26-jarige atleet uit Heerhugowaard liep woensdag zijn eerste 800m race in het Franse Liévin en overtuigde meteen met winst, een nieuw persoonlijk record van 1:46,36 min én de limiet voor het EK Indoor in maart.

Het was even de vraag of Van Diepen op tijd hersteld zou zijn om begin maart mee te kunnen doen aan het EK Indoor in Istanboel. In Frankrijk maakte hij resoluut een eind aan die onzekerheid door zijn eigen record met 0,13s aan te scherpen. Hij naderde het Nederlands record uit 1980 tot op exact 0,50s, maar blijft wel zesde allertijden staan.

Komend weekend is het NK Indooratletiek in Apeldoorn. De Heerhugowaarder, die vooral op Nationaal Sportcentrum Papendal te vinden is, zal daar uitkomen op de 400m. Hij staat zesde geplaatst en zal dus flink aan de bak moeten voor de titel en voor EK-kwalificatie op dit onderdeel en de 4x400m estafette. Er mogen drie Nederlanders meedoen en voor de estafette worden zes atleten uitgenodigd.

Het is nog niet duidelijk op welke afstand(en) Van Diepen zich tijdens het EK wil richten. (archieffoto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 953x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/