GGD Hollands Noorden roept jongvolwassenen op om zich te laten vaccineren tegen HPV. Onlangs kregen inwoners van 18 tot 26 jaar een uitnodiging in de brievenbus voor de twee gratis prikken. De GGD raadt alle jongeren aan zich te laten vaccineren omdat het humaan papillomavirus zeer besmettelijk is en vooral bij vrouwen voor kanker kan zorgen.

Ongeveer 80 procent van de mensen raakt in hun leven één of meerdere keren besmet met HPV. Dat gebeurt vooral tijdens seks. De meesten merken niets van het virus en zijn er na een paar jaar weer vanaf. Maar het is zeer besmettelijk en rond 10 tot 20 procent krijgt wél kanker. Naar schatting 1.100 vrouwen en 400 mannen krijgen jaarlijks kanker door HPV. Denk aan baarmoederhalskanker (vrouwen) of peniskanker (mannen), maar ook kanker aan de anus of in de keel-en mondholte. Soms 15 jaar na besmetting nog.

Normaal krijgen kinderen een uitnodiging in het jaar dat ze 10 worden. De afgelopen jaren is een inhaalslag gemaakt onder minderjarigen en nu zijn jongvolwassenen aan de beurt. GGD NH raadt ouders aan om met hun kinderen het gesprek aan te gaan over HPV zodat er een weloverwogen keuze kan worden gemaakt. Het vaccin is niet feilloos, maar verlaagt de kans op overdracht en op kanker wel drastisch.

Het HPV-vaccin is alleen dit jaar gratis. Een afspraak maken kan via hpvafspraak.nl. Meer info, onder andere met video's, via hvpvkeuzehulp.nl.
Pin It
Bekeken: 1972x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/