Na twintig jaar stond Elvis afgelopen weekend dan toch weer in Café De Schelvis in Zuid-Scharwoude. En wie naar rock-'n-roll zocht, kwam bedrogen uit. Want het ging niet om de populaire 'It's now or never'-zanger, maar om Bromfietsclub Eerste Liefhebbers Vereniging Interessante Sportbrommers (E.L.V.I.S.).

"We showen hier ongeveer zestig brommers van onze leden", vertelt Harry Duimel. De voorzitter van de club met zo'n 230 leden is zichtbaar enthousiast. In het café aan de Koog werden zaterdag en zondag gerestaureerde en originele brommers tentoongesteld. "Het gaat vaak om brommers die de leden hebben gehad, toen ze zestien of zeventien jaar oud waren."

Merken als Beneli, Typhoon, Kreidler, ze kwamen allemaal voorbij. En wie denkt dat de nostalgische techniek van de tweewielers voorbijgaat aan de jongere generatie, heeft het mis. Voor liefhebber Kevin van den Berg gaat er namelijk niks boven die oude sfeer. "Het klinkt mooi en rijdt fantastisch. Met die elektrische brommers heb ik niks mee, ik houd het bij benzine."

Dat het leuk is om de brommers aan het publiek te laten zien, staat volgens Duimel buiten kijf. Maar het is ook vanwege een andere reden aantrekkelijk om de tweewielers te showen. "Met de inkomsten van dit soort shows kunnen we onder meer de contributie laag houden en nieuwjaarsrecepties houden voor de leden."
Pin It
Bekeken: 1584x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/