In het weekend van 24 tot en met 26 februari vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Op een aantal plekken in heel Nederland, waaronder in Heerhugowaard en Schoorl, kunnen met telescopen allerlei soorten planeten, sterrenbeelden en de maan worden bewonderd.

Bij stichting sterrenwacht Saturnus in Heerhugowaard is er naast sterrenkijken nog meer te doen. Er worden demonstraties gegeven met telescopen, bezoekers kunnen luisteren naar verhalen over de sterrenhemel en tips en tricks krijgen over hoe zelf aan de slag te gaan met sterrenkunde als hobby. Mochten er door slecht weer geen sterren te zien zijn, hoeven bezoekers zich alsnog niet te vervelen; de stichting biedt dan een alternatief programma aan. Meer informatie overΒ  de openingstijden en eventuele wijzigingen is te vinden op sterrenwachtsaturnus.nl.

Op zondag 26 februari kunnen bezoekers bij Buitencentrum Schoorlse Duinen ook veel beleven. Naast het bekijken van de sterren met meerdere telescopen,Β  worden in samenwerking met de Alkmaarse vereniging voor weer- en sterrenkunde Metius, demonstraties, lezingen en uitleg over kijkers gegeven. Voor de kleine sterrenliefhebbers biedt het centrum een speciaal kinderprogramma aan. De entree bedraagt 5 euro en bezoekers kunnen zich aanmelden via staatsbosbeheer.nl. (foto: Lucas Pezeta / Pexels)
Pin It
Bekeken: 3270x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/