De provincie Noord-Holland verwacht niet dat er ooit een aansluitingsweg zal komen tussen de A8 en de A9. Het adviesorgaan van Werelderfgoedorganisatie Unesco is negatief over de plannen van de provincie en tegen elke variant voor een verbindingsweg tussen de A8 en A9. Bovendien is het provinciebestuur zelf niet echt overtuigd van de noodzaak van de weg.

De verbinding tussen de snelwegen zou moeten zorgen voor betere bereikbaarheid van de Zaanstreek en regio Alkmaar, maar het lijkt erop dat deze verbinding verder weg is dan ooit. Het adviesorgaan van de Werelderfgoedorganisatie is namelijk tegen elke variant voor een verbindingsweg door het landelijke gebied van de Stelling van Amsterdam. Unesco gaat deze zomer een standpunt in nemen met de bevindingen van het adviesorgaan in het achterhoofd, maar naar verwachting zal het advies worden overgenomen.

En dat is niet het enige, want ook financieel gezien is het project alles behalve haalbaar. De verdiepte snelweg tussen de A8 en A9 gaat namelijk ruim 900 miljoen euro kosten en dat geld heeft de provincie zelf niet beschikbaar. Noord-Holland kijkt nadrukkelijk naar het Rijk, maar daar wil minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat niets van weten. Volgens de minister zijn in 2013 afspraken gemaakt: het Rijk zou het project A8/A7 aanpakken en de provincie de verbinding A8/A9.

"Dat zijn de afspraken die er liggen, inclusief de afspraak dat het Rijk niet financieel bijdraagt aan de verbinding tussen de A8 en A9", stelt Harbers. "Als de vraag dus is of ik bereid ben om over dat concrete project in overleg te gaan met de provincie, dan beroep ik me op de gemaakte afspraken."
Pin It
Bekeken: 3497x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/