Jessica Schilder van AV Hera heeft zonder problemen haar titel geprolongeerd tijdens het NK Indoor Atletiek in Apeldoorn. De 23-jarige kogelstootster bleef afgelopen weekend met 19,22m onder haar topniveau, maar haar directe concurrent had duidelijk haar dag niet. De 19-jarige Jeff Tesselaar uit De Noord greep het zilver bij het verspringen met een nette afstand van 7,46m, ondanks hielklachten van een week eerder.

Jessica Schilder heeft serieuze concurrentie gekregen van de één jaar jongere Jorinde van Klinken. Die verbeterde een week eerder in Amerika Schilder's nationale record naar 19,57m en voert nu de Europese indoor seizoensranglijst aan. De Hera-atlete kwam in de buitenlucht al wel veel verder - ze werd in augustus Europees kampioene met 20,24m, maar die vorm heeft ze dus nog niet te pakken. Van Klinken kon daar niet van profiteren en bleef anderhalve meter achter op Schilder,  wellicht door jetlag en vermoeidheid van de lange reis.

Van 2 tot 5 maart is het EK Indoor in Instanbul, dus Schilder en Van Klinken hebben nog anderhalve week om de puntjes op de i te zetten. Het lijkt straks te gaan tussen twee nog relatief jonge Nederlandse dames en titelverdedigster Auriol Dongmo uit Portugal. De rest van de Europese top staat op gepaste afstand.

Jeff Tesselaar was favoriet voor de indoortitel verspringen na zijn sprong van 7,70m op het NK Indoor Meerkamp, maar hij kon niet helemaal vrijuit gaan. Op dag 2 van die meerkamp landde hij hard op zijn hiel tijdens een misser in de warming up voor het polsstokhoogspringen. Daar had hij zondag nog licht last van en dat speelde ook wat in zijn hoofd. De 19-jarige Heerhugowaarder kwam evengoed nog tot 7,46m, maar dat was niet genoeg om voor het eerst kampioen te worden bij de mannen. De 21-jarige David Cairo haalde verrassend uit met een dik nieuw record van 7,66m. (foto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 1006x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/