Gemeente Dijk en Waard is maandag gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Zuidtangent in Heerhugowaard. Tussen de rotonde bij het Parelhof en het Stationsplein zullen enkele bomen en struiken worden verwijderd. De werkzaamheden duren tot 10 maart.

Uiteindelijk komt er meer groen terug dan er wordt verwijderd, laat de gemeente weten. Zo komen er in de groenstrook 23 extra bomen bij en worden 19 van de nu weggehaalde bomen op een nieuwe plek binnen de gemeente herplaatst.

Bij de nieuwe groeninrichting wordt rekening gehouden met het veranderende klimaat. Aan de noordzijde van de Zuidtangent worden 'wadi's' in de grasstroken aangelegd, oftewel iets lager liggende delen die als wateropvang kunnen fungeren. Deze wadi's worden ingezaaid met bloemen.
Pin It
Bekeken: 1067x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/