De MDL-artsen en de cardiologen van de Noordwest Ziekenhuisgroep starten met thuismonitoring via de Thuismeten app van Luscii. Patiënten met IBD (ziekte van Crohn) en boezemfibrilleren worden stapsgewijs geïntroduceerd. De geselecteerde patiënten beslissen samen met de medisch specialisten of ze willen en kunnen deelnemen aan thuismonitoring via hun smartphone of tablet.

IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease, ook bekend als colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn. Boezemfibrilleren is een hartritmestoornis, waarbij het hart vaak (veel) te snel klopt. Thuismonitoren betekent het op afstand controleren van de gezondheid van patiënten. Dit is zowel voor de patiënt als de zorgverlener een stuk makkelijker en er kan wanneer nodig snel ingegrepen worden om klinische opnames. NWZ gebruikt de Thuismeten app van Luscii.

IBD-patiënten ontvangen de calprotectine test (poeptest) op de poli en/of kunnen deze ophalen bij een van de servicelocaties van Starlet. Na het doen van de test vullen ze een vragenlijst in en krijgen vervolgens wanneer nodig advies.

Patiënten met boezemfibrilleren meten twee keer per week hun klachten en doen een hartritmemeting tot aan de cardioversie, om via de Thuismeten app door te geven. Het doel is de patiënt meer regie te geven en tijdig een normaal hartritme te herkennen zodat bepaald kan worden of een cardioversie wel nodig is.

Bij afwijkende waarden en/of vragen krijgen de artsen en verpleegkundige (specialist) een melding. Deze meldingen worden op werkdagen voor IBD uitgelezen en één keer per week voor boezemfibrilleren. Het gaat dus om een ‘monitoringsysteem’ en geen ‘bewakingssysteem’. Mocht het nodig zijn, dan neemt de zorgverlener rechtstreeks contact op met de patiënt bijvoorbeeld via beeldbellen.
Pin It
Bekeken: 1451x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/