Wonen in een groene en waterrijke omgeving. Het klinkt prachtig, maar een goede dosis geduld is er wel voor nodig. In ieder geval als je het hebt gemunt op ‘de Eilanden’. Voormalig wethouder van Broek op Langedijk, Jan Piet Beers, zei tien jaar geleden al dat het een lange termijn project zou worden. En daar is geen woord aan gelogen. In 2013 begon de bouw van de wijk Westerdel en nu in 2023 is het project nog steeds niet afgerond. Toch lijkt er licht aan het einde van de bouwtunnel te zijn. Bouwbedrijf Ooms begint deze maand met de bouw van 36 woningen op één van de eilanden.
Westerdel is een wijk in Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude. De wijk is gelegen ten westen van de wijk Mayersloot-West. Het nieuwbouwproject bestaat uit de deelgebieden ‘Centrale Buurt’, ‘de Straatjes’ en ‘de Eilanden’, bestaande uit zeven eilanden. De Centrale Buurt en de Straatjes zijn tien jaar geleden al opgeleverd, maar de eilanden lieten even op zich wachten. Met de bouw van de eilanden komt de wijk dus in de laatste bouwfase, waar bouwbedrijven BPD, Ooms en Ballast Nedam verantwoordelijk voor zijn. Drie eilanden zijn al klaar.
De eilanden van Ooms hebben de naam Meerlant 1 en Meerlant 2. Volgens Ronald Tools van Ooms worden de woningen in Meerlant 1 dit voorjaar opgeleverd en zal op 22 maart de officiële eerste paal worden geslagen voor Meerlant 2. Hij merkt dat de verkoop minder hard gaat dan in eerdere fases. De hogere rente en de oorlog geeft hij hier als redenen voor, aangezien het hierdoor voor belangstellende lastiger is geworden hun huidige huis te verkopen.
Na de oplevering van Meerlant 2 zullen drie volgende eilandjes aan de beurt zijn. Het zal gaan om de bouw van 36 duurzame en gasloze woningen met zonnepanelen en stadsverwarming. De bouw zal niet eerder van start gaan voordat 70 procent van de woningen is verkocht. Volgens de site zijn er nog 22 woningen te koop. Wanneer de ontwikkelaars hun woningen hebben opgeleverd zal de gemeente aan de slag gaan om het gebied woonrijp maken, waarbij ze zich zullen richten op bestrating, groenstructuur speel- en parkeervoorzieningen. Als dat klaar is, is het long-term project dan eindelijk afgerond.
Pin It
Bekeken: 1080x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/