Het is het grootste houtbouwproject van Europa. De vijf woontorens die dit voorjaar verrijzen op de hoek van de Westtangent en Zuidtangent in Heerhugowaard. Zelfs de liftschachten en trappenhuizen bestaan uit houtenpanelen. Volgende week wordt gestart met de verkoop van het eerste appartementengebouw.

Houten hoogbouw wordt doorgaans gemaakt met een betonnen kern, maar bij de toekomstige woontorens in Heerhugowaard is dat anders; de gebouwen zijn volledig van hout. "Dit is echt een bijzonder project", vertelt een woordvoerder van het bouwbedrijf. "Niet alleen vanwege de houtbouw, maar ook om de duurzaamheid."

De hoogste van de vijf torens is bijna 43 meter hoog en telt twaalf verdiepingen. De torens hebben studio's, maar ook twee-, drie- en vierkamerwoningen. Op de toekomstige bouwplaats komen drie modelwoningen te staan, waardoor geïnteresseerden een indruk hebben van de toekomstige huizen. Maar of de woningen snel verkocht worden is volgens De Nijs allerminst zeker. "We leven niet meer in de tijd van lage rentes. We zullen meer ons best moeten doen om een woning verkocht te krijgen."

Officieel gezien heeft het college van Dijk en Waard nog geen groen licht gegeven voor de plannen op de hoek van de Zuidtangent en Westtangent. Wethouder Nils Langedijk verwacht dat het plan binnenkort goedkeuring van het college krijgt en vervolgens ter inzage kan worden gelegd.

Pin It
Bekeken: 2664x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/