Sporten, gezond eten en niet roken. Hoe het moet weten we eigenlijk allemaal. Maar dat het ook uitermate belangrijk om bijvoorbeeld diabetes type 2 te voorkomen, dat kan nog weleens extra in de oren geknoopt worden. In Heerhugowaard vindt daarom op 20 maart  in de Univé winkel een (gratis) informatiebijeenkomst plaats over het Keer Diabetes 2 Om-programma.

In Nederland lijden zo'n 1,2 miljoen mensen aan diabetes type 2 en wekelijks worden er 1000 mensen met de ziekte gediagnostiseerd. Het ontstaan van de ziekte heeft verschillende oorzaken, maar weinig lichaamsbeweging, overgewicht, ongezond eten, roken, ouder worden en erfelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Voor risicogroepen of mensen die al gediagnostiseerd zijn met de ziekte is daarom een programma ontwikkeld die hen helpt bij het stabiliseren of omkeren van de ziekte. Het programma genaamd Keer Diabetes 2 Om, wordt sinds dit jaar vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. De Univé winkel aan de aan de M. de Klerkweg 1 in Heerhugowaard. (Foto: Pixabay/TesaPhotography)

Bij diabetes type 2 is iemand ongevoelig voor insuline en maakt iemand te weinig van de stof aan. Insuline zorgt ervoor dat het lichaam glucose opneemt en als energiebron gebruikt. In een normale situatie zorgt het lichaam voor een goede hoeveelheid insuline, zodat het glucosegehalte binnen bepaalde grenzen blijft. Bij iemand met type 2 gebeurt dit dus niet, met als gevolg een te hoge bloedsuikerspiegel wat schade geeft aan hart, ogen, nieren en voeten.

Pin It
Bekeken: 879x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/