De gemeente Dijk en Waard maakt op 29 maart plaats voor leerlingen van vijf verschillende middelbare scholen.  De jongeren vormen die dag de jongerengemeenteraad en zullen voor een dagje in de schoenen staan van de raadsleden.

Leerlingen van het Huygens College, Trinitas College Johannes Bosco, Trinitas College Han Fortmann, Vonk en Jan Arentsz doen mee. Ze zullen, net als in een echte gemeenteraad, debatteren, stemmen en moties indienen. Onderwerpen die ter sprake zullen komen zijn de woningbouw in de gemeente en  hoe iemand zich een echte Dijk en Waarder kan gaan voelen. De motie die daarover aangenomen wordt, komt op de agenda van de echte gemeenteraad. Het is dus mogelijk dat het college aan de slag gaat met het idee van de leerlingen.

De leerlingen hoeven het niet helemaal zelf te doen. Tijdens de voorbereidingen en op de avond zelf zullen de leerlingen geholpen worden door hun leerkracht en een raadslid of fractievertegenwoordiger.

In de raadzaal van het gemeentehuis zal van  19:00 tot 21:30 de jongerengemeenteraad plaatsvinden. De vergadering is bij te wonen of te volgen via een livestream.
Pin It
Bekeken: 713x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/