Inwoners van Langedijk zijn het beu: wel hetzelfde betalen, maar niet dezelfde service krijgen. In de gemeente Dijk en Waard heerst er een ongelijkheid betreft de ophaalfrequentie van de vuilnisbakken. Corrie maakt zicht hard voor de kwestie en vertelt aan Dijk en Waard centraal wat haar dwarszit. "Dit is een stuk ongelijke behandeling", zegt Corrie.

In Heerhugowaard worden de prullenbakken een keer in de twee weken opgehaald en in Langedijk een keer in de drie weken. Begin vorig jaar fuseerde twee gemeente. Hoewel de gemeentes in theorie één zijn, toont de praktijk anders. Het viel Corrie al vrij snel op dat de voormalige gemeente Langedijk hetzelfde bedrag aan afvalstofheffing betaald als Heerhugowaard, maar dan voor een derde minder legen. Dat het destijds niet meteen gelijk is getrokken begrijpt de inwoonster. "Het eerste jaar zie ik als een soort tussenjaar, daar heb ik begrip voor."

"Eind vorig jaar trok ik aan de bel." Met begrip reageerde het college van de gemeente en wethouder op Corrie, maar verandering kwam er niet. De gemeenteraad stemde tegen het voorstel. "We willen eerst meer inzicht krijgen in de wensen van buurbewoners en op basis daarvan een passend schema maken, dat gelijk is voor de hele gemeente", vertelt een persvoorlichter van de gemeente.

"Er wordt nu dus weer een jaar weggesnoept", zegt Corrie. "Voor twee jaar heb ik geen begrip meer." De vraag van Corrie is duidelijk: "Ik wil hetzelfde betalen en dat de prullenbak één keer in de twee weken wordt geleegd. Als je je afval goed scheidt, zit de grijze bak niet zo snel vol. Ik heb er geen moeite mee als die één keer in de drie weken wordt geleegd." Dit jaar is het dus nog steeds niet gelijk getrokken. Corrie verwacht dan ook wel dat de gemeente de inwoners van oud Langedijk compenseert met een restitutie van een derde van de afvalstoffenheffing. Volgens de persvoorlichter zal dit niet snel gebeuren.

Dit jaar zal er een besluit worden genomen. Per 1 januari 2024 zal dit ingaan.
Pin It
Bekeken: 1025x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/