Reikhalzend werd er naar uitgekeken en begin maart was het zover. De beste regionale schakers traden weer aan tijdens het  jaarlijkse 'Koolschaak' schaaktoernooi in de Schelvis in Zuid-Scharwoude. Schaker Arjen van Verseveld van de organiserende schaakclub 'Schaakmat' was er 'natuurlijk' ook weer bij. "Dit is de dertiende editie, volgens mij ben ik er bij twaalf geweest", zo laat hij Dijk en Waard Centraal weten.

Hij hoefde zich tijdens het toernooi niet eenzaam te voelen, maar liefst 31 deelnemers hadden zich voor deze editie aangemeld. En wie denkt dat je een meester in de denksport moet zijn komt bedrogen uit. Er waren beginners, gevorderden en zeer ervaren spelers. En uiteraard kun je je leven lang blijven schaven aan je techniek, weet ook Arjen: "Ik ben nu 54 en schaak al 40 jaar. Maar het is zo mooi dat je elke keer weer nieuwe dingen ontdekt. Hoe je toch iets kunt winnen bijvoorbeeld."

De beste schakers kwamen tegen elkaar uit in een eigen groep. Het bleek Coen Stoop, de clubkampioen van Bergen te zijn, die alle tegenstanders wist te verslaan  In de promotiegroep ging talentvol jeugdspeler Mika Venekamp met de winst naar huis. Maar niemand vertrok zonder eerst aangeschoven te zijn bij de zuurkoolmaaltijd die bij de traditie van het het Koolschaaktoernooi hoort.
Pin It
Bekeken: 1105x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/