Rondom de recent opgeleverde woningbouwprojecten Lapis Lazuli en Coraal in het Stadshart in Heerhugowaard wordt op dit moment de openbare ruimte ingericht. Ook bij de nog te realiseren woontoren Woodstone op de hoek Westtangent-Zuidtangent is er veel aandacht voor de openbare ruimte. Een prominent onderdeel van het plan, dat zich langzaam ontvouwt, is een wandelroute die het Stadshart en het Stationskwartier verbindt.

De omgeving van het Koraal wordt een belangrijk onderdeel van een slingerende wandelroute door het Stadshart en het Stationskwartier. De route loopt tussen de Middenweg en de Westdijk en voert door Middenwaard en langs de Koraal, het station en fietsbrug De Krul. Grote stukken zullen worden omgeven door groen en daarbij is klimaatadaptatie een belangrijk aspect.

De wandelroute heeft nu weinig samenhang en is niet bepaald aantrekkelijk, maar daar wordt aan gewerkt. Het inrichtingsplan voor de omgeving van het Koraal en het Parelhof moet de trend zetten. Begin deze maand zijn de plantvakken voor het gemeentehuis van bomen voorzien en binnenkort worden vaste planten geplaatst. Bij de herinrichting speelt klimaatadaptatie een belangrijke rol. De volgende fase kan worden afgerond zodra Woodstone klaar is. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de planvorming.

De gemeente zoekt nog naar een mooie oplossing voor het oversteken van de Westtangent. (foto: gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 1257x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/