De Waardergolf in Heerhugowaard was donderdag decor voor 'Dijk en Waard On Stage', een beroepenfeest voor vmbo'ers. Zo'n 60 bedrijven uit de regio waren aanwezig om te laten zien wat zij allemaal te bieden hebben. "Op de arbeidsmarkt is het op dit moment echt krap, daarom is het ook héél belangrijk dat leerlingen worden geholpen om goede keuzes te maken, zodat ze ook gemotiveerd - en het liefst in onze gemeente bij onze bedrijven - aan de slag kunnen", vertelt wethouder John Does aan Dijk en Waard Centraal.

Dijk en Waard On Stage werd door zo'n 600 leerlingen van vier scholen in Dijk en Waard bezocht. Ze troffen geen kale zaal met een paar mensen bij kraampjes, maar een sfeervol ingerichte ruimte, waarin ze met applaus werden ontvangen. Wethouder John Does was aanwezig om de generatie van de toekomst vanaf een podium te verwelkomen.

Eén van aanwezige organisaties was Handhaving van de gemeente. Daar waren ze aangenaam verrast over de interesse in hun beroep. Samantha Bauer: "Wij hadden wat minder verwacht, maar er komen heel veel kinderen die het toch heel leuk vinden om Handhaving te zien. Ze zijn nieuwsgierig naar wat we doen. Veel mensen denken alleen maar dat we auto's bekeuren en meer niet, maar we doen zó veel meer". Een van de bezoekers had al wel het idee dat hij bij handhaving een 'match' zou vinden. Hij is geïnteresseerd in wetgeving en vindt buiten zijn en interactie met mensen fijn.

Het beroepenfeest kent nog een vervolg. Voor alle leerlingen die iets van hun gading vonden is er op 23 maart een Doe Dag. On Stage projectleider Fokkelina van Meekeren: "Over twee weken gaan ze een dagdeel meelopen met het bedrijf waar ze een match mee hebben, en dat ronden ze dan weer af, zodat ze een duurzaam netwerk kunnen opbouwen."
Pin It
Bekeken: 2533x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/