Intratuin Heerhugowaard, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en gemeente Dijk en Waard hebben donderdag een Groen Klimaatplein geopend. Op dit plein krijgen bezoekers informatie over groene daken, water in de tuin, vergroenen van de tuin en welke planten daar goed bij passen. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het helpt met klimaatadaptatie en is goed voor beestjes.

Wethouder Annette Groot was namens de gemeente bij de opening: "Bij het inrichten van de gemeente houden we rekening met het veranderende klimaat. Dit doen we door meer beplanting en bomen aan te brengen en oplossingen die zorgen dat regenwater wordt opgevangen, in de bodem zakt en waar nodig vertraagd afgevoerd naar het riool of oppervlaktewater. Voorbeelden hiervan zijn de watertuinen bij Lapis Lazuli, de waterbergende fundering in de Parallelweg in Sint Pancras en groene parkeerplekken."

"Ook onderzoeken we op dit moment waar we betegeling kunnen vervangen door groen", vervolgt Groot. "Een groene gemeente is prettig wonen, ziet er leuk uit én helpt bij het veranderende klimaat. Dit moeten we met z’n allen doen. Met dit plein hopen we inwoners op weg te helpen om hun tuin te vergroenen."

Bestuurder Klazien Hartog van HHNK: "Het is mooi om te zien dat gemeente Dijk en Waard hard werkt om de gevolgen van het veranderende klimaat op te vangen. De gemeente gaat hittestress tegen door bijvoorbeeld te vergroenen en waterdoorlatende bestrating aan te leggen. Het waterschap helpt mee door het watersysteem aan te passen en ervoor te zorgen dat teveel water de ruimte krijgt om afgevoerd te kunnen worden. Maar we zullen ook in onze woonomgeving aanpassingen moeten doen."

"Ook inwoners en ondernemers kunnen hier een belangrijke bijdrage leveren"benadrukt Hartog. "Tuinen moeten groener en water moet de ruimte krijgen en opgevangen worden. Dit Klimaatplein geeft inspiratie.  Ik hoop dat het veel inwoners inspireert tot een mooie en klimaatbestendige tuin. Kom langs en kijk wat u kunt doen om een handje te helpen!"

Het Groen Klimaatplein is te vinden bij de buitenplanten en er is altijd een medewerker aanwezig die advies en informatie kan geven.
Pin It
Bekeken: 493x
https://jdih.menlhk.go.id/slot-gacor-online/ https://sikurikulum.polinema.ac.id/slot-demo-pragmatic/ https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/