Hoe zit het Dijk en Waard van de toekomst er uit? En voor wat voor uitdagingen zien de inwoners en ondernemers zich gesteld? En hoe kunnen we die uitdagingen het hoofd bieden. En natuurlijk: 'Wat is eigenlijk de identiteit van Dijk en Waard?' Maandagavond stroomde theater Cool in Heerhugowaard vol met geïnteresseerden die het graag wilden hebben over deze vragen en de mogelijke antwoorden. Voor hen had de gemeente 'Spraakmakend Dijk en Waard' georganiseerd.

Het was Dijk en Waards top zakenvrouw en inspirator Elske Doets die de opening verzorgde en de onderdelen van de avond aan elkaar sprak. Die onderdelen tipten de verschillende aspecten van de mogelijke toekomst van Dijk en Waard aan en keken daarbij niet alleen naar de uitdagingen, maar ook naar mogelijke oplossingen. Onder hen waren voormalig Rijksbouwmeester en architect Floris Alkemade en journalist en sociaal geograaf Floor Milikowski.

Burgemeester Maarten Poorter en wethouder Nils Langedijke waren namens het college van B&W aanwezig en waren blij met de hoge opkomst. "We hebben dit georganiseerd om het gesprek aan te gaan over het Dijk en Waard van morgen, en ik denk dat dat goed gelukt is. Er is een hele goede opkomst en mooie sprekers", laat Langedijk weten. "Als je ziet hoe vol de zaal al zit deze eerste keer. Dat betekent dat mensen een idee hebben over hun gemeente en graag willen meepraten", vult burgemeester Poorter aan.

Ook bij het publiek landde deze eerste 'Spraakmakend' goed. Eén van hen liet Dijk en Waard Centraal weten: "Ik vond het erg inspirerend. Het is een goed idee dat de gemeente de verbinding zoekt." Dat de bal aan het einde van de avond wel weer bij de gemeente ligt wordt ook duidelijk. "Ik ben wel echt benieuwd wat er gaat gebeuren met alle ideeën die zijn aangedragen", zo laat een andere bezoeker weten.
Pin It
Bekeken: 1254x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/