Wethouder Nils Langedijk gaat kijken wat nodig is om de beveiliging van de fietsenstalling bij NS-station Heerhugowaard aan te scherpen. Het station wordt geteisterd door fietsendiefstallen. Zelfs fietsen in de bewaakte stalling zouden niet veilig zijn voor dieven, vertelde politiewoordvoerder Sylvia Berntssen recent. "Elektrische fietsen kosten tegenwoordig toch al gauw duizenden euro's per stuk. Hopelijk ben je als slachtoffer goed verzekerd."

Het afgelopen jaar zijn drie aanhoudingen verricht bij het station, maar dat zorgde niet voor minder diefstallen. Fractievoorzitter Joke van Ruitenbeek van Senioren Dijk en Waard (SDW) diende een motie in. Ze wilde daarmee dat het college in gesprek gaat met de NS en ProRail. Volgens Van Ruitenbeek schiet de beveiliging van de fietsenstalling te kort en is toezicht door mensen noodzakelijk.

En daar konden andere partijen zich ook in vinden. In een reactie op de motie liet de wethouder weten dat de stalling nu toegangspoortjes en camerabewaking heeft. "Maar er zijn gesprekken met NS om te kijken hoe het beter kan."

Afgelopen week werd bekend dat de politie met verschillende partijen gesprekken voert om diefstallen bij het Heerhugowaardse treinstation te voorkomen. "Maar we hopen ook meer duidelijkheid te krijgen waarom de tweewielers worden meegenomen", vertelde politiewoordvoerder Berntssen. "We hebben echt last van de diefstallen. Dit blijft een aandachtspunt voor ons."

Pin It
Bekeken: 1135x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/