Werken aan je conditie en gratis stroom opladen: dat kan met de omgebouwde hometrainer van hobby uitvinder Dirk Bont uit Oudkarspel. Volgens Bont de uitkomst in oorlogs- of rampgebieden waar de stroom is uitgevallen, maar ook met de huidige energieprijzen en het overvolle stroomnetwerken.

"Je kan er allerlei apparaten op laten draaien", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. Van een laptop tot een mobiele telefoon, maar ook eieren of water koken voor een makkelijke maaltijd. Bont kwam op het idee toen hij mensen zich in het zweet zag werken op hometrainers in een sportschool.

Samen met techneut Jerry Geurts bouwden ze een dynamo in de fiets, sloten er een auto accu op aan en met een omvormer kregen ze gratis stroom. Ze demonstreren de fiets bij het tiny house van Eefje Fehrer in Koedijk. "Ik vind het een geweldig idee."

Fehrer bouwt off grid tiny houses en die hebben vooral in de wintertijd weinig stroom. "Er is dan niet genoeg zonne-energie. Nu worden daarvoor vervuilende aggregaten gebruikt, maar de hometrainer is een duurzaam alternatief."
Pin It
Bekeken: 2263x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/