Bijna tot humus afgebroken fruitschillen, grasmaaisel, bladeren en snoeihout. Het is geen vies prutje, maar een bruinkleurige goudmijn: compost. Op zaterdag 25 maart wordt het spul eens in het zonnetje gezet op de Landelijke Compostdag.

Alle inwoners van Dijk en Waard kunnen zaterdag van 8:00 tot 16:00 uur aan de Delta op bedrijventerrein De Vaandel in Heerhugowaard gratis compost scheppen of zelfs een aanhangwagen vol laden. Het is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijf als bedankje voor het scheiden van gft.

Gft en etensresten vormen de basis van compost. Het is een waardevolle grondstof waarmee de grond in de tuin verbeterd kan worden. Nu het voorjaar er aan komt en de heesters en hagen weer moeten worden geplant, kan het spul nog weleens van pas komen.

Liefhebbers voor de compost moeten wel zelf zakken, emmers en een schep meenemen. Voor wie met een aanhangwagen komt: het is verplicht om deze af te dekken met een zeil of net.
Pin It
Bekeken: 1107x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/