Wel een vuurwerkverbod of geen verbod op het explosieve materiaal. Het is de vraag die de komende tijd wordt gesteld aan Dijk en Waarders, maar hoe? Daar werd dinsdagavond over gesproken in de gemeenteraad.

"Het is een fantastisch, maar ook explosief onderwerp", benadrukte raadslid Joris Koning van de ChristenUnie aan het begin van het gesprek. Hij was niet de enige die een woordgrap maakte over vuurwerk en ook niet de enige die duidelijk wilde weten hoe zwaar het college weegt aan de resultaten van de peiling. Fractievoorzitter Carmen Bosscher van BVNL: "Wij zijn zelf dan wel tegen een vuurwerkverbod, maar als de meerderheid voor een verbod is dan moeten we dat uitvoeren."

Wat raadslid Els Nieuwland van Lokaal Dijk en Waard (LDW) betreft kan een vuurwerkverbod niet snel genoeg ingaan. "Vuurwerk is dan wel een traditie, maar is het wel houdbaar?" Nieuwland stelde een alternatief voor: een centrale vuurwerkshow. En ook raadslid Carola Schipper van de Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP) zag dat als een goede optie. "Maar kan je dat wel aan inwoners vragen die nooit een vuurwerkshow hebben meegemaakt?" Volgens Milo Poland van D66 is het goed om een peiling onder Dijk en Waarders te houden, maar is het wel belangrijk om te kiezen voor 'een eerlijke vraagstelling'. Het raadslid haalde een onderzoek aan waaruit blijkt dat er geen direct verband is tussen vuurwerkoverlast en het hebben van een vuurwerkverbod. "En daarnaast moet inwoners ook gevraagd worden wat hun keuze is wanneer een verbod lastig handhaafbaar is."

Vuurwerk was jarenlang leuk en beheersbaar, maar die tijd is voorbij - benadrukte burgemeester Maarten Poorter. "Ik erger me regelmatig kapot aan het vuurwerk. Nog langer dan de pepernoten in de winkel zitten, hebben we last van vuurwerk. Het is gewoon heel irritant." In hoofdlijnen was hij het eens met de suggesties van de verschillende partijen. "We nemen de resultaten heel serieus, maar het is geen referendum. Het is een onderzoeksmethode." De burgemeester vertelde dat in de enquête ook wordt meegenomen wat Dijk en Waarders vinden van een centrale vuurwerkshow. Daarnaast zei Poorter dat ook de haalbaarheid van de handhaving wordt voorgelegd. "Hopelijk kunnen we hiermee mensen bereiken die heel erg van vuurwerk houden, dan kunnen we daar gesprekken over voeren."
Pin It
Bekeken: 1453x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/