Het aantal bestuurders met een slok te veel op is in de regio Alkmaar flink toegenomen. In de omgeving is het aantal met een ruime 50 procent gestegen. In totaal komt dit neer op 640 automobilisten, waar dit er het jaar daarvoor 425 waren. Dat blijkt uit cijfers van Independer, gebaseerd op politiecijfers.

De gemeente Alkmaar staat bovenaan met 325 overtreders. Dit zijn er 120 meer dan het jaar daarvoor. Na Alkmaar volgt Dijk en Waard met 145 automobilisten, een toename van 45. In Bergen is het aantal zelfs verdubbeld naar 50 drankrijders. In Heiloo is als enige gemeente een daling te zien. Daar werden afgelopen jaar 35 automobilisten met alcohol gepakt, tien minder dan in 2021.

Volgens een persvoorlichter van de politie kan de stijging verschillende oorzaken hebben, maar in vergelijking met 2021 is die duidelijk. “We hebben natuurlijk corona gehad en nu kunnen we meer. De horeca is weer volledig open en dus stappen ook veel meer mensen met drank achter het stuur. Daarnaast is het aantal verkeersdoden toegenomen. We zetten daarom de laatste maanden actief in op controles om dit aantal terug te dringen. Er zijn ook periodes geweest dat we minder controleerden, dus dat heeft allemaal met elkaar te maken.”

Wie wordt gepakt als drankovertreder kan flink in de buidel tasten. "Een verplichte alcohol cursus is één van de maatregelen", zegt de politiewoordvoerder. "Die wordt bijna altijd opgelegd als iemand onder invloed rijdt. De cursus is ruim 1.000 euro en daar komt ook nog eens de boete bij. Wat de hoogte van de boete wordt, is aan de officier van justitie, net als een eventuele gevangenisstraf."
Pin It
Bekeken: 2524x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/