Twee jongens uit Heerhugowaard zijn dinsdagavond aangehouden nadat spullen waren gestolen uit een kleedkamer van VVS'46 in Spanbroek. De politie onderzoekt of de jongens van 15 en 16 jaar iets te maken hebben met de diefstallen die onlangs bij andere sportclubs in de regio zijn gepleegd.

De politie kreeg dinsdagavond melding van een verdachte situatie bij de Spanbroeker voetbalclub. Leden waren mogelijke dieven achterna gegaan op de fiets. De politie zette een helikopter in kreeg de tieners in het oog op de Berkmeerdijk, waarna agenten 'op de grond' hen aan wisten te houden. Onderzoek wees uit dat er spullen waren gestolen uit een van de kleedkamers van VVS'46.

Recent zijn in de regio nog zeker twee sportclubs doelwit geweest van dieven. Op dinsdagavond 2 maart werden spullen gestolen bij sv Vrone in Sint Pancras en donderdagavond 7 maart bij csv BOL in Broek op Langedijk. Er was van alles uit de kleedkamers meegenomen, onder andere autosleutels. Bij beide clubs werd een auto gestolen.

De auto die bij BOL was gestolen werd op 9 maart teruggevonden. Eigenaar Ruben Beentjes werd 's ochtends gebeld door iemand die eenzelfde Mercedes in Obdam had zien staan. Ook vertelde de man dat er een groep jonge crimineeltjes is die wel vaker 'dit soort klusjes' doet. De beller had Ruben's nummer via zijn trainer achterhaald, maar wilde anoniem blijven en geen contact met de politie.

Wijkagent Sandra Hof achterhaalde dat de Mercedes in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 00:00 en 01:00 uur was gedropt. Op de achterbank lag een Nederlands kenteken van een andere auto. De politie vroeg Beentjes of de Mercedes als lokwagen mocht worden gebruikt, maar hij was al blij dat hij zijn auto terug had.
Pin It
Bekeken: 1645x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/