Welke sector heeft er geen last van? Personeelstekort. Voor zorgmedewerkers, buschauffeurs, maar ook onderwijspersoneel staan honderden vacatures open. Bij installateur Feenstra worden 250 monteurs gezocht. Wethouders René Schoemaker en Fred Ruiten van Dijk en Waard namen een kijkje bij de marktleider in installatietechniek, die schreeuwt om personeel en daarbij zoekt naar creatieve oplossingen.

Woensdag in de Heerhugowaardse vestiging van Feenstra. Een ruimte vol nieuwe medewerkers zit klaar voor de komst van wethouders Schoemaker en Ruiten. Waar het jaren geleden ondenkbaar was om zonder een technische achtergrond aan de slag te gaan als monteur, is dat nu meer regel dan uitzondering. "Iedereen wil verduurzamen, maar tegelijkertijd hebben we niet de monteurs op de plank liggen", vertelt projectmanager Ruben Philippo voor de camera van Dijk en Waard Centraal. "Daarom zijn we begonnen met zij-instromers." Ruiten kijkt rond in het bedrijf en vraagt hier en daar om uitleg. "Het is mooi om te zien dat Feenstra niet alleen zoekt naar scholieren, maar ook kijkt naar zij-instromers. Er zijn veel mensen die wat anders willen en hier een prima opleiding kunnen volgen."

De nieuwe werknemers komen uit alle hoeken en gaten van de arbeidsmarkt. Ze hebben soms al tientallen jaren ervaring in een andere branche. Zo ook Jordy Kok, twintig jaar werkzaam bij een supermarkt. "Ik heb vaker gedacht aan werk in de techniek. Ik keek naar vacatures, maar overal werden ervaren monteurs gezocht. En toen kwam ik dit opleidingstraject tegen. Ik heb in tien weken geleerd om monteur te worden."

En wat Philippo betreft is het werken met zij-instromers een van de oplossing voor het personeelstekort: "Als je twee rechterhanden én een goede mindset hebt, kan je monteur worden."
Pin It
Bekeken: 1326x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/