Continu het geluid van een pruttelend koffieapparaat horen. Zo’n 104.000 inwoners uit regio Alkmaar worden dagelijks belast met een constant geluidsniveau 55 decibel. In hun geval afkomstig van wegverkeer. De snelwegen en het treinverkeer zorgen voor geluidoverlast. Bij 16.800 mensen zorgt het zelfs voor serieuze hinder.

De omgevingsdienst Noord-Holland Noord (regionale milieudienst), heeft recentelijk geluidsmetingen uitgevoerd en deze weergeven in geluidsbelastingkaarten per gemeente. Volgens Europese regels moet de informatie in verstedelijkte gebieden eens in de vijf jaar in kaart worden gebracht.

Voor de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen en Heiloo is dit gedaan. In Alkmaar hebben de meeste inwoners last van het verkeer; met het drukke wegennet ervaren 9.000 inwoners hinder van het autolawaai. 1.700 mensen geven zelfs aan er niet van te kunnen slapen. Blootstelling aan te veel geluid kan negatieve effecten op de gezondheid hebben. Als reactie op het geluid kan iemand een stressreactie hebben, wat kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Voor half juli moeten de gemeenten dan ook een actieplan hebben vastgesteld, met als doel de geluidsoverlast te verminderen. Maatregelen die hiervoor genomen kunnen worden, zijn de toepassing van stiller asfalt, betere woningisolatie of het aanbrengen van geluidsschermen.
Pin It
Bekeken: 3272x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/