Titia de Vries- Jansen heeft donderdagmiddag een Zilveren Reiger gekregen uit handen van burgemeester Maarten Poorter. De Vries doet al ruim zestig jaar vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties.

"Ik merkte al dat er wat aan de hand was", vertelt ze lachend aan Dijk en Waard Centraal. "Ze waren vanochtend soms zo aan het giechelen." Het is donderdag rond 13:30 uur wanneer de burgemeester Wijkcentrum De Horst in Heerhugowaard binnenloopt. "U heeft zoveel goed werk gedaan en we willen u daarvoor bedanken", zegt Poorter. Ze is er stil van. De Vries is in het verleden onder meer betrokken geweest bij de oprichting van Service Plus, dat tegenwoordig Wonen Plus Welzijn heeft, en volleybalvereniging Rood-Wit, die na de fusie met Zuidwester bekend staat als Ardea. Daarnaast zat ze in het Nederlands handbalteam en schreef ze diverse boeken en dichtbundels.

Maar ook nu ze bijna 87 jaar is, zit ze nog niet achter de geraniums. "Ik ben ook notulist bij de maandelijkse activiteit Met Elkaar, Voor Elkaar in de bibliotheek en zit elke donderdag hier." Ze wijst om zich heen. "We hebben hier op de donderdag allerlei activiteiten en hopen daarmee dat kwetsbare ouderen een leuke dag hebben."

Terug naar de toespraak van burgemeester Poorter. "Wat u doet is bijzonder. Met deze onderscheiding wil het college u namens alle inwoners bedanken voor uw inzet." De Vries krijgt een bos bloemen, gaat met de burgemeester op de foto en beantwoord vragen van de pers. "Dit is toch leuk om mee te maken. Op mijn leeftijd nog deze waardering. Dat vind ik erg bijzonder."
Pin It
Bekeken: 1189x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/